Bezoekersinformatie

Bioplek bestaat sinds eind 1998 en is opgericht door Gerard Scholte en Ineke Marree. Zij werkten toen als biologieleraar aan het Cambium College te Zaltbommel. De site was aanvankelijk bedoeld voor hun eigen leerlingen maar werd al snel in het land populair. Gerard was de grote initiator en drijvende kracht. Van zijn hand zijn de animaties, foto's en tekeningen. In januari 2014 is Gerard overleden.

In 2007 is Bioplek gaan samenwerken met onderwijsbureau De Praktijk. In mei 2014 is de site ondergebracht in Stichting Bioplek. Vanaf januari 2019 wordt samengewerkt met de makers van 10voorBiologie. Samen met hen zal de inhoud van de site up-to-date gehouden worden en zal nieuw materiaal worden ontwikkeld. Op deze manier is het voortbestaan van Bioplek opnieuw gewaarborgd en zal de site via internet voor iedereen vrij toegankelijk blijven.

Bioplek is altijd gemaakt in de vrije tijd en op eigen kosten en dat blijft ook zo. Door het toenemend aantal bezoekers en vooral door het groeiend dataverkeer dreigde de site onbetaalbaar te worden. In 2003 bood de SG Twickel spontaan een bijdrage aan. Sinds september 2003 geven we scholen en instituten gelegenheid om ons te sponsoren door "Vriend van Bioplek" te worden. Voor het gebruik van de site betalen zij een kleine bijdrage (€50) per jaar.

Het voortbestaan en de vrije toegankelijkheid van Bioplek is en blijft afhankelijk van de scholen die bereid zijn te sponsoren.

Steun Bioplek


Gerard Scholte (1941-2014), initiator, drijvende kracht, ideeënleverancier, tekenaar en fotograaf - In Memoriam
Ineke Marree, ouddocent biologie Cambium College, Zaltbommel
Marieke Kruijssen, docent biologie Cambium College, Zaltbommel
Agnes van Straaten, auteur 10voorBiologie
Rick Pötgens, directeur 10voorBiologie

Stichting Bioplek
p/a Vinkenlaan 4
5301 NM Zaltbommel

KvK: 60731532

Voor meer informatie: info@bioplek.org


Techniek

Hardware
Computers:
IMac
Foto's:
Canon Powershot A50, (oude foto's)
Canon EOS300D, CanonEOS40D Tamron 90mm macr - Canon E 65mm macro

Software:
Dreamweaver CS6
Fireworks CS3
Photoshop elements
Aperture
Flash CS6
Painter 5 en CoralPainter IX voor de pixeltekeningen